söndag 19 oktober 2014

Prr, prr

Det ringer. Mycket ovanligt. Det ringer i surfplattan. Nästan osannolikt. Trycker av gammal telefonvana plattan till örat. Den som ringer är en som testar nya kontaktmöjligheter. En som jag under dagen hade hjälpt att trimma smarttelefonen. Lade in Messenger och uppdaterade Skype-kontakterna. Ok, det här var säkert ett Skypesamtal. Koll visade att det var ett samtal via Messenger - en möjlighet som vi inte ens hade talat om. Och hen rapporterade att det var många nya ljud i hemmet. Messenger - chatt , Skypechatt i olika apparater;  fasta datorn, laptopen och smarttelefonen.
Men det var inte antalet apparater som skulle vara den röda tråden i det här inlägget utan en funderare runt det faktum att det finns så många sätt att kunna tala länge och gratis med folk. Också i utlandet. Och det i en tid när praktiskt taget alla (det kan man lugnt säja när jag själv också är där) har ett samtaltpaket som inkluderar ett antal samtalsminuter per månad. Få har väl sekund/minutdebitering numera. Så vi ringer "gratis" också på vanligt sätt. Och dessutom - hur få samtal ringer vi inte! Åtminstone jag. Litet bakfram.
Och på något sätt underligt att operatörerna inte har lyckats hindra oss från att Skype-ringa och Messengerringa gratis från de telefoner som de skulle ta samtalsavgifter ur. Men det ingår i och för sej i konceptet med samtalspaket.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar