onsdag 15 oktober 2014

Datorsnack

Låt bli att läsa det här om du inte är datorintresserad, please. Måste bara få samla mina tankar. Dessutom hoppas jag nån nörd ska läsa och orka svara.
Det är ju så här att jag ska skaffa en ny laptop. Stor och grann. Fick ett par modeller som tips och konstaterade att vi inte helt är i win8:s våld ännu. Man kan få datorer med win7.
Det är win 8 jag vill tala om. Gillar varianten jag får för min telefon med appar och så. Men jag har aldrig blivit vän med apparna när det gäller datorn. Tycker inte jag hittar appar på vad rutorna på Startskärmen kallas. Toppen om man använder appar. Toppen om man har pekskärm. Men om jag ska göra en panel av tex min Fb (icke app) så måste jag använda en Explorer i appversion och det jag då får är Fb med ett gränssnitt jag ogillar. Betyder att jag tar Fb från fältet Favoriter i Google Chrome. Dessutom tycker jag att panelvyn är vansinnigt ful. Använder alltså skrivbordsvyn av estetiska skäl. Och har tagit in en gammal Startmeny (Shell-nånting).
Summan av kardemumman är att jag tycker att jag inte vill skaffa en dator med win8 - speciellt till en dator utan pekskärm. Och sen föreställer jag mej att det är dumt att ta win 7 till en ny dator. Borde jag alltså vänta ett år på win10? Klarar mej inte med det jag har. Trådlöst tangentbord och extern skärm kopplat till den gamla som bara har skärmen mörk)?
Helt världsliga konstiga problem - men ibland har man sådana också.
Och jag är inte den som inte anpassar mej till det op-system jag har. Är väl den enda nu levande person som tycker Vista är bra.


3 kommentarer:

  1. Köp en Mac, det tror jag att jag ska göra nästa gång :p

    SvaraRadera
  2. Jag funderade på precis samma sak när jag för några veckor sedan beställde en ny dator. Jag beslutade mig ändå för win 8 eftersom jag också tyckte att det var dumt att köpa 7:a för en ny dator. Jag tänkte att de versioner med 7:an säkert var lite äldre dessutom. Efter att ha tittat på en win 8 dator, och efter att försäljaren påpekat att man med win 8.1 kan använda skrivbordet precis nästan "som vanligt" (alltså som på 7:an) bestämde jag mig för 8:an. Jag har inte fått min nya dator ännu, så jag vet inte hur det blir. Men än så länge känner jag mig nöjd med mitt besult. Och Mac är ju också jättebra, men där betalar man en väldigt stor del bara för märket.

    SvaraRadera
  3. Är nog helt nöjd med win 8 men tycker på nåt sätt att det känns bättre att vänta på win 10 där skrivbordet och panelerna på nåt sätt mera hör ihop. Om jag har förstått rätt.

    SvaraRadera