fredag 8 augusti 2014

Ett år

Ett år till av min riktiga yrkeskarriär. Kan det vara sant? Jo, så är det och det känns nog väldigt starkt trots att jag har övat med deltidspensioneringen. Har kommit på mej med att lägga sista framför händelser. Känns litet konstigt - sista låter så definitivt. Men ja, sista är det. Sista gången jag börjar i början av augusti. Och på måndag sista gången jag är med om att ta emot nya studerande. Men det känns inte mindre viktigt för det. Och till 100% ska jag jobba mina 40%. Och hoppas på att få uppleva mycken arbetsglädje. Det brukar jag. Och ja, min riktiga yrkeskarriär säjer jag. Om jag får vara frisk kommer jag säkert att pyssla med nåt efter det här året också. Jag har ju mitt projekt...
Igår tänkte jag att lärare må nog vara den yrkeskategori som blir de lyckligaste pensionärerna. Det man saknar mest - de unga - de finns ju kvar. Så starkt igår på konstens natt med alla kontakter med fd studerande - kramar och småprat. Och så kan det förbli en lång tid framöver - de är ju alerta ett bra tag till ska vi hoppas.
Men nu ett år som jag hoppas ska bli ett år att minnas - ett år av arbetsglädje. Och efter det får man hoppas på hälsa och livsglädje.

Bild: Inge Löök


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar