måndag 30 juni 2014

Kontonummer

Jag vann pris i Vbl:s priskryss härom veckan. Och blev tvungen att ringa redaktionen och meddela mitt kontonummer. För det hade jag inte skrivit in - trots attdet finns plats fördet. Så är det alltid - jag skriver bara inte in mitt kontonummer. Skickar jag av nån anledning mitt kontonummer per e-post åt nån så skriver jag det uppdelat - två mail. Och dessutom med uppmaningen - radera. Typ svälj meddelandet efter att du har läst det.
Jag är alltså försiktig med mitt kontonummer. På frågan vad som skulle kunna hända mindes jag inte riktigt hur jag resonerade. När det gäller kryssen tänker jag mej att pappret kan hamna i en sopis på gården - nån får tag i mitt nummer och - vad sen? Minns att jag tänkte på den betalningsform som var vanlig förr - att man skriver en avi och lägger i ett kuvert och i ett inkast på banken. Där tror jag nån skulle kunna använda mitt kontonummer. Men jag vet inte. Har nu bara fortsatt med försiktighetsåtgärderna av gammal vana.
Men förresten - det är ju våra konton de vill åt - alla de där skojarna som har nåt stort arv att dela med oss. Så nån nytta har främlingar av att få tag i mitt kontonummer. Fortsätter som förr. Orkar faktiskt ringa varje gång jag har vunnit en kryssvinst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar