måndag 26 maj 2014

Kontaktsök

Ganska ofta har jag en kontaktförfrågan på Fb. Oftast är det de tidigare omtalade friarna - som finns under Övrigt bland meddelandena. De där snyggingarna med dålig engelska som bara vill lära känna mej sen de sett hur gorgeous jag ser ut på mina profilbilder. Det där som man med ett fniss läser - som man väl borde anmäla för det handlar troligen oftast om missbruk av Fb. Men de får gå där..
Sen har jag de här som söker kontakt på riktigt - vanliga seriösa människor - som dyker upp under "Bekräfta vänskap". Ofta sådana som har samma vänner som jag. Men som jag bara inte får koll på genom att se på deras profilbild. Det jag brukar göra då är att jag skickar personligt meddelande och frågar om vi känner varann. Jag har inte helt bra ansiktsminne. Ibland känner vi inte varann men blir vänner ändå. Helt okej tycker jag. Men - om man inte svarar på ett sådant meddelande - då tycker jag inte att man har nåt att göra på min vänlista - sorry nu bara. Inte bara för att vi har gemensamma vänner. I sådana fall ignorerar jag.
Ja ännu en kategori - såna som jag vet att jag inte har nåt gemensamt med - som också dyker upp under "Bekräfta vänskap". Unga utländska killar tex. Där har Fb en bra sak - när jag ignorerar frågas om jag känner personen utanför Fb. Svarar jag nej blockerar Fb.
Idag hade jag faktiskt en snygging som sökte kontakt via Linkedin. Hade en fin meritlista...
Så här blir det ju förstås när man syns i sociala medier. Och det kan jag leva med.
Egentligen är jag mest förvånad över de här vännernas vänner som inte en gitter svara på min fråga hur vi känner varann.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar