tisdag 11 februari 2014

Intellektuella lustupplevelser

Under min sista lektion med abiturienterna önskade jag dem många intellektuella lustupplevelser under tentveckorna. Jag hoppas de känner igen dem när de kommer. För att de kommer är ett faktum. Jess - jag förstår, jag ser sambanden, jag läser just nu det jag tycker om, det här ska jag få läsa på heltid snart, och tänk att jag får sitta här och ta till mej allt det här i lugn och ro... Naturligtvis kommer det att handla om mycket som är trist och enahanda också, det de ska ha gjort under sina veckor. 
Jag minns som igår en intellektuell lustupplevelse jag hade under gymnasietiden. Minns var jag satt. Skrev ett fysikprov. Och den där känslan - här sitter jag och har förstått något och jag får förmedla det under mitt prov! Wow!
Idag får jag troligen oftast mina intellektuella lustupplevelser tillsammans med mina många datorer/datorliknande apparater. Att förstå- nog är det ju vidunderligt fint! Att ens hjärna fungerar. Jag tror också att jag får i.l. av att läsa en fin text. Att få ta del av något som en annan har processat - något som jag kan förstå. I ett samtal med en annan person - att få känna att hjärnvågorna svänger i takt (ursäkta populariseringen). Över huvud taget - att få en aha-upplevelse och förstå att njuta av den.
Har du haft någon intellektuell lustupplevelse idag?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar