måndag 10 februari 2014

10 februari

Dagens datum - det är B:s födelsedag. Idag skulle det ha varit hans 77-årsdag. Han blev 75. Men han lever kvar i mej. Dofter, minnen. Jag upplever att han har blivit mitt bättre jag. Finns omkring mej.
Hans 75-årsdag firades ganska försiktigt. Han var trött och svag - men då hade vi ännu hopp om allt allt skulle reda upp sej. Men det gjorde det inte.
Det kommer antagligen att bli med B som det har blivit med mina föräldrar. Jag ser dem inte äldre än vad de var då de dog. B:s sjukdomstid har manglats genom mitt huvud men jag känner att det mer och mer blir tiden före sjukdomen som kommer fram nu. Och bilden av den både fysiskt och psykiskt alerta, intellektuellt skärpta, nyfikna, ungdomliga 70+ -mannen är den som kommer för mej. Det är den bilden som får mej att tala om vad B sa, hur B gjorde, vad vi gjorde tillsammans. Och den bilden som får mej att känna av de starka band vi hade. Och den bilden som får mej att bära tankarna genom den tunga sjukdomsperioden och nu i tiden efter. Och den bilden som får mej att ödmjukt säja tack för de år vi fick.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar