onsdag 8 januari 2014

Jullov

Mitt långa underbara jullov håller på att ta slut. På ett sätt tog det nog slut igår redan eftersom skolan började. För trots att jag är pensionärsledig ännu idag höjs beredskapen avsevärt när det inte är skollov. Och så ska man förbereda också. Men man får göra det i pyjamas...
Men som sagt - jullovet har varit underbart, lugnt och vilsamt. Jag undrar om man kommer att känna samma eufori över julledighet om man blir pensionär. Eller är det faktiskt så som Pippi sa att man måste gå i skola för att få lov. Att det krävs en anspänning för att man riktigt ska känna av motsatsen - ledighet. Vet inte. Tror kanske att man kan känna det att vara ledig just när skolan ska till att börja. Som pensionär alltså.
Annars finns väl nog risken att dagarna bara går, allt flyter, "man får ingenting gjort". Det som styr mina tankar i pensionärslivsriktning är förutom jullovet den vinterpratare jag lyssnade på igår. Bodil Jönsson från nyårsaftonen. Den duktiga fysikern som lärde oss att hantera tiden är nu också duktig på pensionärsliv och åldrande. Att bli gammal som hon vill kalla det. Och som botemedel mot att allt flyter har hon rutiner - att binda upp veckorna kring bokade aktiviteter så att man märker dag och stund. Klok kvinna!
Och jag är beredd att gå till jobb imorgon. Och lektionen är förberedd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar