lördag 19 oktober 2013

Dåliga filmer

Älskar att se film och spelar in allt som verkar intressant. Intressant är sånt som rör livet, relationer typ. Ofta vet jag inte vad jag spelar in - har bara titeln att gå efter. Och många gånger går jag på nitar. Som idag tex då jag hade spelat in nåt som hette Före första snön eller något liknande. Det lät ju som en mysig film i juletid. Med familjer som trasslade till det, nån som var ensam och hela det där köret. Inte sant? Jo pytt! Det handlade om en man som hos en spågubbe(!) fick veta att han skulle dö före första snön. En annan som jag drabbades av var nånting ...in Paris där huvudrollstypen plötsligt var nånstans där han kunde umgås med sina favoriter Ernest Hemingway o därmed jämförbara. Och nångång har det kommit in nåt från andevärlden. Och jag skulle vilja säja till filmmakarna - om ni tänker ta in dylika  konstigheter - gör det så tidigt att man inte sitter en timme och ser på en mysig film och sen först... Ge oss en chans att skippa filmen i början.
Och på tal om timme - varför görs det så långa filmer nuförtiden? Vem har tid att försjunka i en film som ta över två timmar? Oftast inte jag och det resulterar i att jag snabbspolar när det inte händer nåt - typ man kör över prärien, man vandrar längs gatorna. Men nånting går förlorat när man inte tar in hela filmen.
Man kan ju undra varför jag fortsätter trots att det är så här motigt. Jo, guldkornen finns alltid! Och jag måste erkänna att jag ibland slötittar på nån så dålig film att jag inte gärna skulle erkänna det...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar