söndag 8 september 2013

Skratta högt

Jag längtar efter att skratta högt. Sådär så att jag nästan tappar andan och tårarna sprutar. Sådär befriande att det känns som om kroppen har fått en kick. Det är väldigt sällan vi skrattar på jobbet, tex när vi samlas för att äta. Och min fritid tillbringar jag ganska långt i mitt eget sällskap och då skrattar man ju i allmänhet inte högt. Och kom inte dragande med att jag ska se komedier eller läsa vitsar - nej. Jag är väldigt kräsen när det gäller humor. Och kom inte och säj att jag ska gå i skratterapi eller på föreläsningar där man skrattar för att skratta. Det köper jag inte. Det jag vill ha är ett naturligt gemenskapsskratt. Trots att jag vet att vuxna är ganska dåliga på skratt. Vill ha ganska snart - känner att mina skrattmuskler förtvinar.


4 kommentarer:

  1. Hej Sippan,
    Jag ska bjuda på ett skratt. Jag såg detta ensam hemma och skrattade också så att tårarna rann efter en stund.

    http://www.youtube.com/watch?v=VT7ohBRYfd4

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo du har rätt ica. Skrattade högt. Det var bara två tonårstjejer som stod emot.

      Radera
  2. Det är ju nog inte sant att jag tillbringar fritiden ensam men jag är ofta i större sammanhang - typ på kurser, föreläsningar,evenemang, kören och sånt och där skrattar man ju inte i allmänhet högt.

    SvaraRadera
  3. Skratt - vet vad du menar! Mina skratt idkar jag med mina systrar - per telefon ... de bor inte i finland längre .. och det som utlöser skratten är småsaker, bisaker inga saker... men vi spinner vidare utvecklar ..,,, och kopplar av ...´kopplar´bort får distans.. jag också mkt ensam - efter jobb - och saknar precis ... skratt

    SvaraRadera