tisdag 20 augusti 2013

Till ett strykjärn

Kom att tänka på strykjärnen i mitt liv idag när jag stod och strök och njöt. Mina kläder hade varit ute på tork och doftade fint. Ja, strykjärnen i mitt liv och i mina anmödrars liv. De antika järn jag har på torpet - men en järnklump som togs ur järnet när den skulle hettas upp - på eld i olika former av spisar. Hett att hantera, hett att stryka med - ingen termostat där inte. Min mamma hann uppleva ångstrykjärn men nog hade hon också andra typer - både elektriska och av äldre modell. Minns stänkflaskor och strykdukar från barndomen.
Mina egna har alla varit elektriska och nästan alla ångjärn. Ett raffinerat som jag fick till min 40-årsdag kunde göra sladdlöst men den varianten var inte tillräckligt effektivt för mej. Höll i 20 år och skulle säkert ha varit i användning ännu om jag inte skulle ha glömt det på - det var visst nåt jag skulle kolla på datorn...
Märkte till min förvåning då jag köpte mitt nya att strykjärn ju inte kostar just nånting idag. Köpte på ett varuhus ett järn som var kraftigt rabatterat och har det finaste järn jag kan tänka mej. Vilken njutning att få ett skrynkligt plagg att bli slätt och fint - som nytt. Älskar att stryka och njuter av mitt fina nya järn.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar