onsdag 29 maj 2013

Maskrossirap och maskrosvin

Har länge redan tänkt att det skulle vara skoj att testa maskrosvin. En vän skryter så på sin systers härligt gula och välsmakande vin. Och så läste jag i en blogg om nån som var så förtjust i sin nytillverkade maskrossirap. Alltså - tid för plockning av maskrosor! Fina gula maskrosor i mängder plockade jag innan jag klippte "gräsmattorna". Och fick med mej en massa svarta småkryp - som kan flyga men som inte förstod att flyga bort. Måste alltså dränka allt i vatten när jag kom hem. Och det betydde att det inte gick att riva loss kronbladen - det blev så slafsigt. Klippte det jag fick. Sirapen börjar vara klar - 5 dl maskrosor o 5 dl vatten och litet citrusfrukt kokades 20 min - silades. 500 g socker tillsattes - småkokas för att bli simmigt. Blev inte så simmigt och inte så gott heller... Men nog går det säkert att använda.
Vinet då - typ 1 liter maskrosor och 1 liter vatten ska stå ett dygn. Sen silas det. Farinsocker - citrusfrukt tilläggs - och sen en del väntande. Skeptisk till ett vinrecept som inte innehåller jäst....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar